Puur for Kids zet zich al 12 jaar in om kinderen in gezinnen aangesloten bij de Voedselbank blij te maken met kerstcadeautjes. Vorig jaar werd vanuit West-Friesland de Voedselbank Alkmaar e.o. verbonden aan het initiatief en dit jaar is ook de Voedselbank Langedijk aangesloten. Bovendien biedt Puur for Kids voor het eerst de gelegenheid aan buddy’s, mantelzorgers en andere verzorgers om gezinnen aan te melden die wel iets extra’s verdienen. Doel is om dit jaar meer dan 500 kinderen  blij te maken met cadeautjes onder de kerstboom.

"We hebben veel aanbod vanuit het bedrijfsleven gekregen om ons structureel te ondersteunen met financiële middelen", laat Afke Velink van Puur for Kids weten. "Op deze manier worden we in de gelegenheid gesteld structureel iets voor deze kinderen te kunnen betekenen."

De actieronde van dit jaar ging vrijdagochtend op 86 locaties in het werkgebied van de stichting van start. Voor kinderen van 0 t/m 13 jaar
worden onder andere in winkels kerstbomen geplaatst met daarin kaartjes, waarmee je kan kiezen of je een cadeautje koopt voor een jongen of meisje, en van welke leeftijdsgroep deze is. Iedereen kan er eentje uitkiezen om daarna een cadeau (ingepakt) met het kaartje onder een van de Puur for Kids bomen te leggen. Het gaat hier overigens niet om nieuwe spullen. "Wil je graag tweedehands speelgoed doneren dan zijn er meerdere initiatieven in de regio waar je terecht kunt."

Er hangen ook kaartjes voor jeugd van 14 t/m 18 jaar, waarmee je 7 euro kunt doneren voor een bioscoopbon. Het bedrag voor de bon wordt aangevuld door VUE Bioscoop en van Der Valk Hoorn,

Alle cadeautjes worden persoonlijk uitgereikt vlak voor Kerstmis. Meer informatie is te vinden op puurforkids.nl.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl