De Alkmaarse ‘kaaskerstboom’ op het Canadaplein wordt donderdag 12 december om 18:00 uur weer feestelijk ontstoken. Wethouder Elly Konijn start zo meteen het entertainmentprogramma Warme Wintermaanden en een cadeau-actie van het Leger des Heils. Tijdens de feestelijke aftrap ontbreekt het niet aan kerstgedachten, lichtjes, kerstwensen, een kinderkoor en gratis warme chocolademelk.

Eerst zorgen Artiance en Alkmaar Marketing alvast voor een warme winterse sfeer. Verhalenverteller Friso Vonder vertelt over het uitspreken van kerstwensen en er worden door het kinderatelier lichtobjecten geplaatst onder de boom. Het geheel wordt muzikaal omlijst door een speciaal voor de gebeurtenis samengesteld kinderkoor.

Om de kerstgedachte te onderstrepen is dit jaar het thema ‘Geef door’ gekozen. Zodra de kerstboom aan staat kan er (gebruikt) speelgoed onder de boom worden gelegd, dat het Leger des Heils dan zal geven aan kinderen onder 17 jaar, die wel een feestelijk extraatje kunnen gebruiken. Bij de boom staat een ‘theatrale inpaktafel’ waar ook een kerstboodschap geschreven kan worden voor de ontvanger. Wie al eerder cadeaus wil geven kan dit doen bij Artiance, van zaterdag 7 tot woensdag 11 december tijdens openingstijden.

Tijdens de Warme Wintermaanden, die duren van 12 december t/m 16 februari, worden allerlei gezellige en sfeervolle winterse evenementen georganiseerd in Alkmaar, zoals de Winterfair, kerstmarkten, stadswandelingen en kerstvoorstellingen. (foto: Alkmaar Marketing)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl