Uit onderzoek van Holidu komt naar voren dat Alkmaar de beste stad van Nederland om in te wandelen. Van alle steden met meer dan 75.000 inwoners is middels de OpenStreetMaps database berekend hoe groot het percentage van alle straten in de stad voetgangerszone is. Alkmaar komt dankzij totaal 15 kilometer wandelzone als beste uit de bus met 11,71 procent.

Alkmaar wordt gevolgd door Amsterdam, waar 10,28 procent (113 km) van alle straten voetgangerszone is. Alle andere grotere steden blijven onder de 7 procent. In het rapport van Holidu staat het volgende: "Alkmaar is in verhouding tot het totaal aantal straten de meest voetgangersvriendelijke stad van Nederland. De Langestraat bijvoorbeeld is één van de oudste straten waar je ongestoord kan rondslenteren en winkels in en uit kan stappen zonder dat je van je sokken gereden wordt. Alkmaar heeft totaal 15 km voetgangerszones."
Pin It
Bekeken: 6921x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/