Alkmaar Centraal


De CDA-motie om te onderzoeken hoe N9 tussen Alkmaar en Den Helder veiliger kan worden gemaakt, is dinsdagmiddag met brede steun aangenomen in de Tweede Kamer. Het benodigde geld voor onderzoek en aanpassingen aan de weg is met de motie in principe ook al toegezegd, aldus streekomroep Regio Noordkop. Dat betekent dat er nu echt stappen gezet kunnen worden.

Een delegatie van de Helderse CDA-fractie was dinsdag in Den Haag om het belang van de motie voor de Noordkop te benadrukken “met wie we maar te spreken kregen”, aldus fractievoorzitter Harmen Krul. Hij is erg blij dat de motie erdoor is, met steun van vrijwel alle partijen. Het is volgens hem doorgaans erg lastig voor een regio ver van het Binnenhof om belangen op de agenda te krijgen, omdat veel regio's aankloppen.

Onder andere zal worden onderzocht of verdubbeling van het aantal rijstroken haalbaar, vanuit het meerjarenprogramma van het Rijk voor infrastructuur, ruimte en transport (MIRT). De CDA-fractievoorzitter heeft goede hoop dat die er gaat komen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl