Alkmaar Centraal


Zondag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty International organiseert in het kader van deze dag weer Write for Rights. Er wordt speciale aandacht besteed aan kinderen en jongeren. Wereldwijd schrijven honderdduizenden mensen voor andere mensen die onrecht is aangedaan. De bibliotheek in Alkmaar centrum doet zaterdag 7 december mee aan de actie. Medewerkers van Amnesty zullen aanwezig zijn.

Iedereen is welkom om tussen 11:00 en 15:00 uur een brief te typen of schrijven voor de tien jongeren waar Amnesty dit jaar in het bijzonder actie voor voert. Ze zitten in Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte en hun vrijheid wordt beperkt omdat ze opkomen voor de rechten van anderen of worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn. Online inzenden kan ook, via amnesty.nl.

Een lawine aan brieven maakt indruk en zet machthebbers en wetshandhavers onder druk om iets te doen aan bijvoorbeeld onderdrukking, foltering of gevangenschap zonder rechtsgang. De actie heeft al meermalen succes opgeleverd. Op de website staat een aantal successen van Write for Rights.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl