Alkmaar Centraal


Maandag 2 december start de Noordwest Ziekenhuisgroep met de voorbereiding van het verplaatsen van 19 bomen op het eigen terrein en in de Alkmaarderhout. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor de eerste fase van de nieuwbouw. Er worden hekken omheen geplaatst en de bomen zelf worden zorgvuldig voorbereid op verplanting, in nauwe samenwerking met bomenexperts van Terra Nostra.

De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente en Stadswerk072. Onder andere wordt om de bomen gestoken. De eigenlijke verplaatsing gebeurt wanneer de in begin november verleende kapvergunning onherroepelijk wordt. Stichting Red de Hout is woensdag een petitie gestart om de vergunning aan te vechten.

Deze vergunning omvat ook het kappen van 74 bomen op eigen terrein en 35 in de Alkmaarderhout. Alle te kappen bomen worden volgens Noordwest één op één kwalitatief gecompenseerd; grote boom weg, grote boom er voor terug. In het bestemmingsplan staat wat de kaders hiervoor zijn. Deze kaders reiken verder dan alleen de bomen. Ook zijn er duidelijke afspraken over compensatie van onderbegroeiing en het ontzien van de aanwezige vleermuizen.

Voor de te verplaatsen bomen én nieuwe bomen zijn twee compensatiegebieden aangemerkt. Een van deze percelen is nu nog ingericht als parkeerterrein aan de achterkant van het ziekenhuis en wordt straks toegevoegd aan de Alkmaarderhout. Een deel van de 19 te verplaatsen bomen komt hier te staan zodat dit ‘nieuwe’ deel van de Alkmaarderhout snel een volwaardig onderdeel uitmaakt van het parkbos.

Meer informatie via noordwestbouwt.nl of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl