Alkmaar Centraal


Architectuur Informatiecentrum Alkmaar organiseert woensdag 11 december de lezing 'Flexwonen, oplossing voor nijpend woonprobleem' in de Pleinzaal van Theater De Vest. Sprekers zullen zijn Bert Rotteveel van FlexwonenNH in Alkmaar en Jozien Timmers  van MVSA Architects in Amsterdam.

Flexwonen heeft als doel op korte termijn tijdelijke en flexibele woningen te realiseren voor doelgroepen in de knel: jongeren en ‘spoedzoekers’. Dit wordt vanuit het Rijk gestimuleerd via het programma ‘Stimuleringsaanpak Flexwonen’.

Er is een schreeuwend woningtekort, maar lege bedrijfspanden zijn er zat. Met zijn sociaal bewuste bedrijf FlexwonenNH combineert Bert Rotteveel die twee problemen tot één oplossing, in samenwerking met onder andere de zorg, bewindvoerders en gemeenten.

Na de pauze presenteert Jozien Timmers een andere benadering die dezelfde doelgroep kan dienen, en meer. MVSA ontwikkelde samen met ‘Woody Concepts’ een modulair prefabsysteem met hoogwaardige architectuur, gericht op de recreatiemarkt, dat ook kansen biedt voor de woningmarkt.

De avond begint om 20:00 uur. Toegang is 5 euro en 3 euro voor AIA-vrienden. Meer informatie is te vinden op aia-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl