Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar organiseert maandag 16 december een festival rond de subsidieregeling 'Alkmaar Maakt Het!'. Het festival is bedoeld om creatieve makers, opleiders, instellingen, beleidsmensen en inwoners kennis te laten maken met de regeling, en om te laten zien wat het al heeft opgeleverd. Het festival vindt plaats in De Drukkerij in Oudorp, die na de Winterkaravaan wordt ingericht als nieuwe broedplaats voor onder meer makers.

Alkmaar Maakt Het! bestaat drie jaar en in die tijd zijn er bijna dertig mooie producties uit ontstaan, zoals muziekexplosies, theatrale escapades, exposities en futuristische filmbelevenissen. Tijdens het AMH! festival wordt dit gevierd en krijgen deze producties op verschillende manieren een podium. Verder is er een talkshow, wordt informatie verstrekt over de subsidie, en kunnen makers met elkaar van gedachten wisselen.

"Het AMH! Festival is er om een ode te brengen aan de makers die hun ideeën hebben omgezet in tastbare resultaten en een uitnodiging aan die creatieven die hun ideeën realiteit willen zien worden", zegt cultuurwethouder Christian Braak. "Zij zijn onmisbaar in Alkmaar. Het zijn de aanjagers van experimenten en vernieuwing."

In de talkshow vraagt Isil Vos vragen aan creatievelingen en beleidsmakers als: ‘wat is de waarde van kunst en cultuur in de stad?’ en ‘voor wíe maken we nou eigenlijk kunst en cultuur?’ – hoe we nieuwe doelgroepen aanspreken, bijvoorbeeld. Isil Vos is onder andere actrice en projectleider van Stichting Nieuwe Helden.

Op het vlak van kunst en cultuur geeft De Broeikas van HAL 25 een mooi voorproefje van het nieuwe seizoen met een muzikale elektro-jamsessie en ook Karavaan biedt een sneak preview. Daarnaast zijn er mini-exposities, workshops (bijvoorbeeld pitchen!) en speeddatesessies tussen makers en Alkmaar Maakt Het!

Meer informatie op alkmaarmaakthet.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl