Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Een primeur in Noord-Holland. Bij de Alkmaarse voetbalvereniging Kolping Boys werd woensdagmiddag de Derde Helft afgetrapt, een nieuwe ontmoetingsplek met een sportief randje, speciaal voor 55-plussers. "We willen er een evenement van maken zodat alle ouderen weer bij mekaar komen. Dit moet landelijk worden," zegt Ren Louwen van Kolping Boys.

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven. "We stellen de sportkantine open voor ouderen uit de omgeving," zegt Anne de Schutter-Bulsing van het Nationaal Ouderenfonds.

De sportkantine van Kolping Boys biedt plek aan 55-plussers die elkaar hier kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. De aanwezige senioren zijn zichtbaar blij met het initiatief. Naar hartenlust worden in de kantine allerlei spellen gespeeld, van darten tot sjoelen.

Buiten op het veld laten vooral de heren zien dat ze nog best een balletje kunnen trappen tijdens een partijtje walking football. Oud AZ-speler Henk van Rijnsoever trapt graag een balletje mee. "Voetbalverenigingen doen heel veel voor alle doelgroepen, behalve voor ouderen, " zegt Van Rijnsoever. "Moet je zien, er wordt gewoon lekker met elkaar geouwehoerd."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl