De stijging van het aantal WW'ers nam voor de tweede maand op rij toe in regio Noord-Holland Noord, en in tegenstelling tot de buren Heerhugowaard en Langedijk ging Alkmaar daarin mee. In oktober steeg het aantal dat deels of geheel in de WW zit met 1,7 procent. Dit heeft te maken met het winterseizoen en is vooral te merken in de horeca, toerisme/cultuur, de agrarische sector en ook uitzendwerk en de bouw.

De seizoensinvloeden zijn goed merkbaar in toeristische en agrarische regio's. De regio kende een stijging van het aantal WW-uitkeringen van 2,0 procent, tegenover het landelijk gemiddelde van slechts 0,1 procent. In Alkmaar is over een periode van twaalf maanden nog altijd een daling van 12,0 procent. Op dit moment zit 2,4 procent van de Alkmaarse beroepsbevolking deels of geheel in de WW.

Meerdere sectoren draaiden ook in oktober goed. De grootste afname van WW-uitkeringen vond plaats in de zeer kleine sector chemie (-6,6%), het bankwezen (-4,3%) en de categorie 'overig' (-4,7%). Het UWV benadrukt de kansen in de sector klantcontacten en dan vooral 'inbound', dus service verlenend en niet zozeer wervend.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl