"Een onzalig plan" noemt Leefbaar Alkmaar het plan om een zogenaamde 'blauwe zone' in te voeren rond het winkelcentrum Willem de Zwijger in Alkmaar. "Er worden bijna 70 parkeerplaatsen aan de wijk onttrokken, waardoor de parkeerdruk in de omliggende straten nog meer zal toenemen. Dat terwijl die parkeerdruk al behoorlijk hoog is.", legt fractievoorzitter Maya Bolte uit.

De wijk en het winkelcentrum kampen sinds de start van de verbouwing van het Noordwest Ziekenhuis met een sterk verhoogde parkeerdruk omdat er door de verbouwing minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn bij het ziekenhuis. Ben Bijl van BAS diende daarom een motie in om dat aan te pakken. Afgelopen week werd met een krappe meerderheid besloten tot het instellen van een blauwe zone om langparkeerders te weren. In een blauwe zone kan maar een beperkte tijd en alleen met een parkeerschijf geparkeerd worden.

"De wethouder heeft gezegd dat er een goede balans moet zijn tussen de belangen van de bewoners en de ondernemers. Dat is met deze oplossing niet het geval." vindt Bolte, die zich aan de zijde van de buurtbewoners en het buurtcomité geschaard heeft. Die vinden dat deze oplossing weliswaar voor de winkeliers kan werken, maar dat de parkeerdruk in de wijk om het winkelcentrum heen alleen maar nog groter wordt
Bekeken: 4380x