Alkmaar Centraal


De Noordwest Ziekenhuisgroep is in de ranglijst van het Algemeen Dagblad op plaats 17 geëindigd van de 26 TOPKlinische ziekenhuizen van Nederland. De totaalscore voor de ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder komt uit op 61,36 procent van alle te behalen punten. Ter vergelijking: de nummer één in de categorie, het Jeroen Bosch in Den Bosch, scoorde 75,96 procent. Nummer vijf Meander in Amersfoort behaalde 71,05 procent en hekkensluiter Maasstad in Rotterdam bleef steken op slechts 47,70 procent.

AD publiceert elk jaar een Top 100 van Nederlandse ziekenhuizen, al is deze wel onderverdeeld in de vier categorieën Streek, TOPKlinisch, Academisch en Overig.

Noordwest scoort ruim boven de 90 procent onder andere op controle van medicatie bij opname en ontslag, bij kinderen is dat zelfs boven de 99 procent. In het algemeen wordt er scherper gecontroleerd bij kinderen.

Boven de 95 procent scoort het NWZ ook op het tijdig toedienen van antibiotica en positieve resultaten bij staaroperaties. De controle op risico op beroertes zit rond de 92 procent, net als screening bij kinderen op pijn na een operatie. Het elektronisch voorschrijven van medicatie voorkomt fouten. Het NWZ scoort, net als verreweg de meeste ziekenhuizen, de volle drie punten vanwege toepassing zowel de afdelingen klinisch, poliklinisch en intensive care.

Tijdige behandeling bij eierstokkanker blijft echter achter op het gemiddelde (44,4 procent), evenals controle en herstel met betrekking tot ondervoeding bij volwassenen (41,15 procent). Het Noordwest heeft ook relatief veel heroperaties na knieletsel (10,09 procent).

In het algemeen wordt er scherper gecontroleerd op medicatie, ondervoeding en bij kinderen dan bij volwassenen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl