Alkmaar Centraal


De kap van bomen in de Alkmaarderhout en op het terrein van het Noordwest-ziekenhuis gaat vóór het broedseizoen in maart 2020 plaatsvinden. Gemeente Alkmaar heeft Noordwest Ziekenhuisgroep een kapvergunning verleend die nodig is voor de eerste fase van de nieuwbouw.

Het gaat om 74 bomen op eigen terrein en 35 bomen in de Alkmaarderhout. Niet alle bomen worden gekapt, negentien bomen worden zorgvuldig en vakkundig verplaatst naar een nieuwe plek. Hiervan staan negen bomen op het ziekenhuisterrein, en tien bomen in het park.

Een deel van de bomen verhuizen uiteindelijk naar een nieuwe plek in het 'nieuwe' deel van de Alkmaarderhout. Dat is het stuk grond van ca. 1.675 vierkante meter dat het ziekenhuis aan de gemeente heeft verkocht. Deze verkoop compenseert voor een deel de aankoop van de 2.500 vierkante meters parkgrond dat bij het ziekenhuisterrein getrokken wordt.

Het ziekenhuis heeft afgesproken dat alle gekapte bomen worden gecompenseerd en spreekt van een kwalitatieve compensatie; als een grote boom moet wijken, komt er een grote boom voor terug.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl