Alkmaar Centraal


Tot grote opluchting van de winkeliers komt nu eindelijk de langverwachte blauwe parkeerzone bij winkelcentrum Willem de Zwijger. Dit heeft de gemeenteraad besloten in de vergadering maandagavond.

BAS had samen met OPA en SPA een motie ingediend. Nog voor de invoering van het nieuwe parkeerbeleid vreesden de winkeliers voor inkomstenderving. En dat kwam uit. Met name het personeel van het ziekenhuis zou de parkeerplekken op de N.G. Piersonstraat en Frederik Hendrikstraat gedurende de hele dag bezet houden. Deze twee straten vallen net buiten het nieuwe parkeerregime en er mag hier nog gratis geparkeerd worden. Klanten konden niet meer voor de deur parkeren voor een snelle boodschap en de winkeliers zagen hun inkomsten dalen.

De opsteller van de motie, Ben Bijl (BAS), ging zelf op onderzoek uit. Hij heeft in de afgelopen periode op verschillende dagen en tijdstippen de parkeerplaatsen gecontroleerd. Dit deed hij door 's ochtends foto's te maken van geparkeerde auto's en vergeleek deze met foto's die hij later op de dag maakte. Zijn 'onderzoek' bevestigde de vermoedens.

De blauwe zone zal voor een periode voor drie jaar ingevoerd worden. Dan verwacht de gemeente dat de ergste parkeerproblemen bij het ziekenhuis voorbij zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl