Na vijf wedstrijden mocht Heren 1 van DAW eindelijk in eigen bad spelen. Met pas 1 punt waren de mannen hard aan een overwinning toe, maar het mocht ook tegen KZC niet zo zijn. De eindstand werd 12-12, al gaat DAW de penalty, die de middenmoter uit Beverwijk gelijkspel opleverde, aanvechten.

De partij werd gespeeld in een iets korter bad dan normaal, vanwege een kapotte keerwand, maar dat maakte verder niet uit. DAW begon voortvarend en vol hoop en intentie om drie punten te pakken. Via goed uitgespeelde situaties door Dylan Brandenhorst en Corne Thoes werd voorsprong genomen en de wedstrijd gecontroleerd. Maurits de Bruijn zette de rustscore op 4-3 middels een strafworp.

In het tweede kwart kwamen de Alkmaarders niet echt los omdat ze niet al hun kansen benutten. Met een ruststand van 8-7 was het onderlinge verschil gelijk. In het derde part kwam KZC even op gelijke hoogte, maar daarna wisten Daan Happe en Corne Thoes de score voor de laatste pauze op te krikken naar 11-8.

DAW maakte het zichzelf moeilijk en KZC vond weer aansluiting. Met nog anderhalve minuut te spelen verzilvert Dylan een overtalsituatie en met nog 30 seconden op de klok wilde trainer/coach Rob van Hove met een time out nogmaals scoren, maar de arbitrage floot de aanval af. "Dat deden ze eigenlijk de hele wedstrijd al." KZC counterde prompt en scoorde 12-11. Een DAW-speler vroeg vervolgens om opheldering bij de scheidsrechter en kreeg direct rood en een strafworp tegen, waarmee de Beverwijkse ploeg er nog een gelijkspel uit wist te slepen.

"Ik zeg gestolen punten door een foute beslissing van de scheidsrechter welke we gaan aanvechten", belooft Van Hove. Maar zolang de uitslag 12-12 is staat DAW H1 op 2 punten in de 3e Bondsdivisie A. Komende zaterdag speelt de nummer elf opnieuw uit, deze keer in Haarlem tegen de nummer twaalf en hekkensluiter DWT H1.

Bekeken: 1986x