Alkmaar Centraal


Stichting Red de Hout eist onmiddellijke stopzetting van de renovatie van Huize Westerlicht. De Omgevingsdienst Noord-Holland-Noord is door de advocaat van de stichting op de hoogte gesteld. Woensdagmiddag werd bij toeval ontdekt dat er toch vleermuizen in het gebouw verblijven en bij wet is het verboden deze dieren te verstoren.

"Onze stichting is al een paar keer in aanvaring gekomen met de Omgevingsdienst, omdat die controlerende instantie volgens ons haar werk rondom dit project al jaren niet naar behoren uitvoert", aldus voorzitter Johan Bos. "Sinds afgelopen woensdag bij toeval werd ontdekt dat er nog altijd vleermuizen in het pand zitten is nu glashelder duidelijk dat wij al die tijd gelijk hebben gehad."

Red de Hout gaf eerder al aan dat onderzoek in het monumentale pand van de Noordwest Ziekenhuisgroep ontoereikend was en dat er nog vleermuizen in het gebouw verbleven. Diverse ramen stonden open of waren stuk en er zitten gaten in het dak. Johan Bos: "Het werd na overleg tussen Omgevingsdienst en Noordwest ontkend, zodat de werkzaamheden doorgang konden vinden, aldus de Omgevingsdienst". En toen vloog er woensdag tijdens werkzaamheden een vleermuis uit een spouwmuur.

Ook stichting Animo heeft de Omgevingsdienst ingelicht. Red de Hout wil dat de renovatie stopgezet wordt en pas weer verder gaat als een onafhankelijke, universitair geschoolde ecoloog met zekerheid heeft vastgesteld dat er geen vleermuizen meer in Westerlicht aanwezig zijn. (foto: Pixabay / Jose Miguel Guardeño)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl