Alkmaar doet met vijf andere steden mee aan het tweejarige programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De vergrijzing en daarmee thema’s als eenzaamheid en toegankelijkheid staan hoog op de gemeentelijke agenda’s. Als deelnemer maakt Alkmaar kans op de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs, ter waarde van 20.000 euro. De uitreiking is op 4 november.

Cultuurparticipatie heeft een belangrijk positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Met dit programma moedigt het Fonds partijen in de cultuur, zorg en welzijn aan samen te werken voor een  duurzaam kunst- en cultuuraanbod voor ouderen.

Met het project Dag & Dauw is Alkmaar eigenlijk al vijf jaar 'cultural age friendly', maar voor een extra boost omarmde de stad het programma Age Friendly Cultural Cities. De gemeente en partners tekenden in mei een nieuw convenant voor cultuur en ouderenparticipatie. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, zal op basis van toezicht en aangeleverde rapportages bepalen wie zich het beste ontwikkelt.

Hedwig Verhoeven, directeur Fonds voor Cultuurparticipatie: “Het aantal Age Friendly Cultural Cities staat nu na drie edities op 24, verspreid over het hele land. We zien dat cultuur, zorg en welzijn elkaar weten te vinden en zich gezamenlijk hard maken voor cultuurparticipatie van én met ouderen. De steden hebben door ons programma en de bijbehorende prijs van het BNG Cultuurfonds iets geweldigs in gang gezet dat recht doet aan de waarde van ouderen. Daar kunnen we met elkaar écht trots op zijn.”

Tijdens de slotmanifestatie, met bijdragen van onder andere ouderen uit de zes steden en ‘TED’ lezingen over ouderen bereiken en gezond ouder worden, wordt de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019 uitgereikt aan de gemeente die zich het best als Age Friendly Cultural City heeft ontwikkeld. De andere gegadigden zijn ‘s-Hertogenbosch, Amersfoort, Haarlem, Helmond en Middelburg e.o.. De eerdere winnaars zijn: Amsterdam (2016) en Emmen (2018). (archieffoto: Dag & Dauw)
Pin It
Bekeken: 2180x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/