100% VROUW is een internationale expositie die unieke vrouwbeelden laat zien van 100 kunstenaressen. De beelden onttrekken aan bestaande gender-typeringen traditionele man/vrouw rollen. Het gevolg: het portret van een veelzijdige vrouw, met verschillende gezichten en karaktertrekken die haar gelijkwaardigheid opeist. Van 24 tot en met 27 oktober is de expo in de Grote Kerk van Alkmaar.

Initiatiefnemer van de expo is Jeroen van Paassen, oprichter van stichting White Cube en curator van onder andere PLAY room. ”De afgelopen tien jaar heb ik veel vrouwelijke kunstenaars ontmoet tijdens het organiseren van internationale tentoonstellingen. Ik ben onder de indruk geraakt van hun kracht, strijdbaarheid en creativiteit. Hoe het deze vrouwen lukt om zich te onttrekken aan de positie waarin ze door hun omgeving worden gedwongen is bewonderenswaardig. En bovenal inspirerend."

Als voorbeeld haalt Van Paassen Amira Al-Sharif aan. Deze Jemenitische reist alleen door haar door oorlog geteisterde en streng Islamitische thuisland om vrouwen te portretteren. Volgens Amira zijn het de vrouwen die de échte helden zijn door het verscheurde land bij elkaar te houden.

Naast beeldende kunst, zijn er live performances, debat, een optreden van een singer-songwriter en een dj.

De opening van 100% VROUW is op 24 oktober vanaf 18:00 uur. Daarna is de expo te bezichtigen van 12:00 tot 18:00 uur. Toegang kost 10 euro. Voor het volledige programma, ga naar grotekerk-alkmaar.nl. (werken: Tisna Westerhof / Maria Wolfram / Zara Aleksandrova)
Pin It
Bekeken: 3007x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/