Alkmaar Centraal


Na een aantal dagen uitstel, is de lang verwachte opening van de 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind op donderdag 17 oktober om 09:00 uur. Om de opening te vieren deelt horecapartner TRCK de gehele volgende dag gratis chocomel uit langs de ijsbaan. Schaatsschool InBalans is vrijdagavond met docenten aanwezig tijdens de eerste buffelavond van het seizoen en ook Fortysix Sports is er klaar voor.

Nadat het slechte weer op vrijdag is zaterdag gestart met herstel van het ijs en het weer opbouwen van een koudebuffer in de baan. Locatiemanager Roy Lennings: “Toen de 400-meterbaan voldoende was hersteld, hebben we de schade bekeken en moeten concluderen dat het gehele rechte stuk opnieuw opgebouwd diende worden.” De baan was een groot gedeelte de kalk verloren, die nodig is om opwarming door de zon te beperken.

“Wij hebben het beschadigde deel in de nacht van zondag tot maandag laten ontdooien"vervolgt Lennings. "Hierna zijn wij meteen zijn begonnen met het kalken en afgelopen avond hebben wij de lijnen weer in het ijs kunnen leggen. Vandaag zijn wij gestart met het opbouwen van de dikte van het ijs. Morgen gaan we hiermee verder. Aan het einde van deze dag zullen beginnen met het egaliseren van de gehele baan. Donderdag 17 oktober kunnen wij weer alle schaatsers ontvangen!”

Afsluitend zegt de locatiemanager van Alkmaar Sport: “Ik wil alle schaatsers graag bedanken voor het begrip van de afgelopen dagen. We gaan ondanks de valse start er een fantastische seizoen van maken!”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl