Alkmaar Centraal


GRAFIEK2019 is een expositie van zes kunstenaars bij Grafisch Atelier Alkmaar en Kunstuitleen Alkmaar met het thema ‘Verandering – Alles Stroomt’. De gezamenlijke opening vindt plaats op zondag 13 oktober. De start is om 15:00 uur bij Kunstuitleen Alkmaar. De kunstenaars zullen dan kort iets over hun werk en werkwijze vertellen. Daarna volgt een PERFORMANCE wandeling naar het Grafisch Atelier.

Bij Kunstuitleen Alkmaar exposeren Hanna de Haan, Leonie van Santvoort en José van Tubergen. In het Grafisch atelier zijn werken te zien van Elsbeth Cochius, Janet Kingma en Carola Rombouts.

De tentoonstelling is te zien tot en met 10 november. De Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1 is van maandag t/m vrijdag open tussen 09:00 en 17:00 uur, zaterdag van 12:00 en 17:00 uur en zondag van 14:00 – 17:00 uur. Het Grafisch Atelier aan Doelenstraat 23 is doordeweeks open van 10:00 tot 17:00 uur.

Schetsen die ze in de stad maakt vormen het beginpunt van Hanna's grafische werk in hout en op papier. Leonie tekent en fotografeert de diversiteit aan verschijningsvormen in de natuur. José onderneemt een zoektocht naar nalatenschap, met name door ruïnes abstract af te beelden in een andere context.

Fotografe Elsbeth is in de ban van de natuur en het landschap, en hoe de mens zich daartoe verhoudt. Zij werkt het liefst in zwart-wit en met grote formaten. Fantasie en werkelijkheid lopen voor Jeanet vaak door elkaar en de natuur speelt een grote rol. Haar favoriete technieken zijn sjabloondruk en houtsnede voor haar kunstenaarsboeken, waar ze ook teksten voor schrijft.  Carola onderzoekt het materiaal tijdens het maakproces en is gefascineerd door het lot van de mens.

Meer informatie op kunstuitleenalkmaar.nl. (werk: Elsbeth Cochius)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl