Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Het begon allemaal met een kleine lekkage in de keuken, maar al snel stond de kelder van verzorgingstehuis De Nieuwpoort in Alkmaar compleet blank. Met man en macht wordt er nu gewerkt om de waterschade binnen de perken te houden.

"Een collega vertelde dat hij een hard golvend geluid van beneden hoorde komen. Toen we gingen kijken begon het net enorm te stromen. Binnen no-time stond er echt dertig tot veertig centimeter water", vertelt huismeester Jerry Schouten aan mediapartner NH Nieuws. Er zit waarschijnlijk een lek in de rioleringsbuis en daar is moeilijk bij te komen omdat er vorig jaar is verbouwd. "In het ergste geval moet er een graafmachine bij komen. Want dit kan vannacht niet zo verder."

Ja, als het water nog meer stijgt gaan er dingen - zoals de elektriciteit - uitvallen", zegt brandweerman Bart IJpelaan. "Er wonen hier natuurlijk alleen maar oudere mensen. Daarom is er wel urgentie om dit op te lossen." De inwoners merken vooralsnog weinig van de lekkage. Schouten: "Ik heb de liften tijdelijk stil moeten zetten, maar ook die doen het weer. Gelukkig hebben de mensen hier nergens last van. Dat is toch het belangrijkste."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl