Alkmaar Centraal


Zondagmiddag was het ouderwets gezellig tijdens op de Alkmaarse Drafbaan. Met zestien sterke deelnemers aan de start en twaalf koersen op het programma, waaronder de traditionele 4,5 kilometer van Alkmaar en een sprintkampioenschap, beloofde het een spektakel te worden in De Hout.

De 4,5 kilometer van Alkmaar mag met recht een traditie genoemd worden, deze race werd voor het eerst in 1967 verreden. Het was Glen Ord Superb, gereden door Jaap van Rijn, die de nek-aan-nek-race won. Met een minimaal verschil kwam Fakir Oldeson met rijder Rob Vlieger als goede tweede over de eindstreep. Bunker du Hamel, gereden door Micha Brouwer, werd derde.

Het C.A. de Groot Sprintkampioenschap van Alkmaar werd net als in 2018 gewonnen door Fuggedaboutit met rijder Tom Kooyman. Tweede werd Femke Schermer met Rob de Vlieger en de derde plaats was voor Carolien Aalbers met Sirol Axe.

Het voortbestaan van Drafcentrum Alkmaar was even onzeker. Na Pasen dit jaar werden de races stilgelegd. Inmiddels is er een stichting in het leven geroepen om de in financiële nood verkerende drafbaan van de ondergang te redden. 

Kijk voor meer foto's van fotograaf Marco Schilpp op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl