Alkmaar Centraal


De verbouwing van Huize Westerlicht aan de Prinses Julianastraat in Alkmaar hoeft niet meer te wachten op nieuwe stikstofwetgeving. Dat heeft de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord volgens het NHD laten weten. Met de nieuwe AERIUS Calculator is berekend dat de verbouwing geen problemen zal opleveren voor de twee nabijgelegen Natura 2000 gebieden.

Voorheen werd stikstofuitstoot getolereerd, als deze later maar werd gecompenseerd. Maar vanwege onduidelijkheid over controle bepaalde de Raad van State dat deze uitweg in strijd was met Europese regelgeving. Ineens stonden 100 (ver)bouwprojecten van het Rijk plus ruim 18.000 projecten waar lagere overheden toezicht over hebben op de tocht.

Meer inzicht zou pas van het voorjaar komen, maar recent is de AERIUS Calculator gelanceerd om een voorselectie te maken, zodat stapsgewijs stil liggende bouwprojecten weer opgestart kunnen worden. In de regio is de Eilandspolder zo'n gebied, het nabijgelegen duinreservaat is een ander.

De vernieuwbouw van het ziekenhuis staat nog wel op halt. De OD NHN is volgens het NHD bezig met berekeningen op basis van door de Noordwest Ziekenhuisgroep aangeleverde gegevens. Gemeente Alkmaar zal naar verwachting half november uitslag geven over de NWZ-aanvragen voor een omgevingsvergunning en voor vergunning voor de kap van 111 bomen in De Hout.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl