Alkmaar Centraal


Op de Prinses Julianalaan ter hoogte van Westerlicht zijn de werkzaamheden voor het warmtenet weer van start gegaan. HVC verwacht dat de werkzaamheden zo'n zes weken in beslag nemen.

Het warmtenet is begin dit jaar vanaf de Juliana van Stolberglaan naar het Westerlicht gebracht. Nu wordt het laatste gedeelte van het tracé gemaakt, van het Westerlicht naar een nieuwe warmteoverdrachtstation op het terrein van het Noordwest-ziekenhuis.

Jurgen Sernee, lid van de Raad van Bestuur van Noordwest, is blij met de koppeling aan het warmtenet: "De aansluiting van Noordwest op het warmtenet van HVC betekent een enorme verduurzaming van onze organisatie. We kunnen nu gefaseerd de op gas gestookte installaties die het ziekenhuis momenteel van stroom en warmte voorzien, uitschakelen. "

De Julianalaan zal tijdens de werkzaamheden afgesloten zijn voor het verkeer. De Harddraverslaan, Wilhelminalaan en woningen aan de Prinses Julianalaan blijven bereikbaar. De bussen langs het ziekenhuis, over de Wilhelminalaan, rijden de gebruikelijke dienstregeling. Eind november starten de werkzaamheden in de Harddraverslaan voor de aansluiting van de hoofdlocatie van Noordwest.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl