Alkmaar Centraal


Een gezonde omgeving wil Noordwest Ziekenhuisgroep bieden aan haar patiënten, bezoekers en medewerkers. Vanaf 1 oktober is het nieuwe rookvrije beleid ingegaan.

In het ziekenhuisgebouw was al jaren geen rookgelegenheid meer, maar nu mag op het buitenterrein nergens meer een rokertje opgestoken worden. Ook de e-sigaret wordt van het terrein geweerd. Het nieuwe rookvrije beleid geldt ook voor de andere vestigingen van Noordwest.

Noordwest sluit zich aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Het doel van de Rookvrije Generatie is om ieder kind dat geboren wordt de kans te geven om rookvrij op te groeien.

Karin Grijm is werkzaam als longarts binnen Noordwest: "Meeroken kan ook leiden tot gezondheidsklachten. Wij willen daarom niet dat kinderen, maar ook andere patiënten en bezoekers die naar het ziekenhuis komen, blootgesteld worden aan sigarettenrook op het terrein van het ziekenhuis."

"Wij zien het als ziekenhuis als onze taak om roken zoveel mogelijk te ontmoedigen en patiënten te adviseren om te stoppen," zegt de longarts. Rokende patiënten die voor langere tijd opgenomen zijn krijgen hulp aangeboden om te stoppen met roken. Dat kan in de vorm van begeleiding en nicotinevervangende middelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl