Alkmaar Centraal


Zondag 6 oktober doet Hortus Alkmaar mee aan het Weekend van de Wetenschap. Er is van alles te doen en te beleven: een lezing over biodiversiteit, een rondleiding, dichten, de workshop 'Geuren in de tuin' en diverse kinderactiviteiten.

De rondleiding is om 12:00 uur. Achteraf houdt dichteres Margreet Schouwenaar een presentatie over gedichten schrijven, met een korte schrijfopdracht. Daarna onthult zij het gedicht dat ze voor de gelegenheid heeft geschreven. Dit gedicht gaat deel uitmaken van de Alkmaarse poëzieroute.

Om 14:00 uur geeft bioloog Erik ten Winkel een presentatie over het belang van biodiversiteit. Hij laat je ervaren hoe belangrijk biodiversiteit is en wat je zelf kunt doen om deze in de omgeving te verbeteren.

Om 12:30, 14:00 en 15:30 uur verzorgt Rens Spanjaard workshops over non-alcoholische plantdestillaten (hydrosollen), die hij heeft gemaakt van medicinale planten uit de hortus. De workshops bestaan uit een wandeling door de tuin en het ruiken en proeven van de verschillende destillaten. Ook is er gelegenheid je eigen ervaring met medicinale planten te delen.

Voor kinderen vanaf zes jaar is er om 14:00 uur een speciale kinderrondleiding. Na afloop kunnen ze gevonden beestjes, blaadjes en wat dan ook onder de microscoop bekijken.

De dag duurt van 12:00 tot 17:00 uur, er zijn geen extra entreekosten. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl