Alkmaar Centraal


De curator van de failliete uitgeverij BDU Noord-Holland is een onderzoek gestart naar de snelle verkoop van vijftien lokale krantentitels. Dit meldt het NHD. Hij wist niets van de verkoop aan Rodi Media, tot hij erover las in de media. Aart Jan Stokkers vermoedt gesjoemel en vindt de actie op zijn minst "niet netjes". De verkoop kan worden ontbonden, mocht de overname onrechtmatig zijn.

Stokkers stelt dat het Alkmaarse bedrijf BDU en Rodi uit Langedijk "in het verborgene" hebben onderhandeld, voorafgaand aan het faillissement. "Vrij ongelukkig", want hij nog aangegeven dat hij zelf bezig was om te kijken of een doorstart nog mogelijk was. BDU draaide al twee jaar fors verlies, vooral doordat het aantal bedrijven dat adverteert in lokale bladen gestaag terugloopt.

De curator wil nog niet zo ver gaan dat hij de verkoop 'paulianeus' noemt. Dat betekent illegale verkoop van bedrijfsonderdelen voorafgaand aan faillissement, om onder andere aan schuldeisers te ontkomen. Stokkers erkent dat de BDU-titels geen onderdeel van de vennootschap waren, maar hij ziet de waarde wel vertegenwoordigd door alle medewerkers die nu op straat staan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl