Alkmaar Centraal


Yannick van der Kolk heeft zaterdag tijdens het NK Judo brons gewonnen in de gewichtsklasse -73 kg. Zijn broertje Dylan is pas 18 jaar maar deed ook mee bij de mannen en behaalde een mooie vijfde plaats in de klasse -60 kg.

Yannick startte de eerste ronde goed tegen Ronaldo Kuijpers. Met een perfecte schouderworp verdiende hij een vol punt. Daarna trof hij Junior Degen, zijn sterke en ervaren trainingsmaatje op sportcentrum Papendal. Yannick dacht halverwege de partij met een flitsende beenworp tot een score te komen maar deze werd uiteindelijk ingetrokken. In de verlenging was het uiteindelijk Junior die met een krachtige tilactie een golden score maakte en zo direct won. Het hoogst haalbare was toen nog brons. Yannick bleef scherp en won op rij met vol punt van Van der Heij en nogmaals van Kuipers. In de kleine finale pakte hij het brons tegen Ziggy Horsten in de golden score periode.

Dylan schopte het tot de strijd om het brons. Toen trof hij de wereldtopper Tornike Tsjakadoea. Zijn kansen leken klein maar Dylan is brutaal, aanvallend en technisch sterk. Dat leverde een spannende pot judo op, en na 5 minuten verlenging was de score nog altijd gelijk. Op 6:40 min. was het dan toch Tornike die won, door een actie van Dylan te counteren. (archieffoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl