Vorige week verloor Heren 1 van Alvoco de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van oude rivaal Dinto uit Warmenhuizen met 3-1, maar de tweede wedstrijd tegen Zaanstad 4 ging met 3-1 naar de Alkmaarders. Misschien wel door de shirts van de nieuwe sponsor Stef Swart Elektrotechniek, die het team met name te danken heeft aan oud-speler Paul Swart.

In de spannende strijd deden Alvoco en Zaanstad 4 niet veel voor elkaar onder. De eerste set ging onder meer dankzij de uitstekend spelende middenman Ruben Heijmans, een veelbelovende jongeling, met 25-20 naar de thuisploeg. Ook de tweede set ging gelijk op. De Zaankanters kwamen op set point maar de Alkmaarders bleven goed geconcentreerd de ballen opvangen en zetten de achterstand om in een nipte winst van 27-25.

In de derde set verslapte de thuisclub, terwijl Zaanstad juist uitstekend speelde. Na verlies met 17-25 herpakte Alvoco zich en gedreven werd winnend afgesloten met 25-20 en een eindstand van 3-1.

Alvoco H1 staat in de Promotieklasse A vierde van de twaalf teams met 5 punten. Zaterdag 5 oktober mogen de Alkmaarders op tegen de huidige koploper, het nog onbekende KVA H1 uit Amsterdam. Doel dit seizoen is handhaving in de Promotieklasse. (foto: Bob Dijksen)
Bekeken: 2248x