Alkmaar Centraal


Afgelopen week is wereldkampioene calisthenics Melanie Driessen gehuldigd in het stadhuis van Alkmaar. Dit meldt de gemeente dinsdag. De 27-jarige inwoonster van West-Graftdijk kreeg de gouden sportspeld van de gemeente uitgereikt door wethouder Sport Pieter Dijkman.

Na elf jaar wedstrijden te hebben geturnd trok de vrijheid van de relatief nieuwe ‘Urban Sports’ Melanie aan. Ze begon in 2014 met calisthenics en maakte zich met haar atletische ervaring de sport snel eigen. Melanie deed eind juli mee aan het WK in Rusland en won in zowel de middengewicht als overall categorie. En dat terwijl ze eerder dit jaar nog kampte een polsblessure. In 2016 werd Melanie al eens wereldkampioene. Ze woonde toen nog in Beverwijk.

Gemeente Alkmaar ziet ook het belang van de Urban Sports en heeft hierin op verschillende plekken in de gemeente geïnvesteerd, zoals in de Rekerhout en in De Rijp. Tijdens toernooien krijgen deelnemers een bepaalde tijd om oefeningen te doen op een groot klimrek. Ze tonen dan met name aan een rekstok turnoefeningen, acrobatiek en poses die fysiek zwaar zijn en/of veel gevoel voor balans vergen, zoals 'de vlaggenstok'. (foto: JJFoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl