Alkmaar Centraal


Met het niet opdagen van de scheidsrechter en in het alle haast nog regelen van verganging, kon de uitwedstrijd van de Alkmaarse Rugby Club zondag toch nog op tijd beginnen bij Rugby Club 't Gooi. De rommelige start leek een voorbode voor de nederlaag die Alkmaar te verwerken kreeg. Na een ruststand van 21-0 eindigde de wedstrijd met 35-10 op het scorebord.

In de eerste helft kregen de Alkmaarders er al snel flink van langs. Na de eerste twee geconverteerde try's van de tegenpartij, wist Alkmaar de verdediging te herpakken. Maar in de eindfase van de eerste helft wist 't Gooi toch weer door te breken en de ruststand op 21-0 te zetten.

Na de kick-off van de tweede helft breidde de thuisploeg de voorsprong uit naar 28-0. Daarna hield Alkmaar de verdediging weer op peil, maar halverwege de tweede helft was het weer raak en werd de stand 35-0. Alkmaar liet zijn kopje niet hangen en ging zelf vol in de aanval. Na een serie goede aanvallen was het Etienne Clara die een try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie voor de Alkmaarse kicker Pieter van Duijn kwam tegen de paal, maar de achterstand was in ieder geval verkleind tot 35-5.

In de eindfase van de wedstrijd ging Alkmaar steeds beter spelen en na weer een serie goede aanvallen was het nu Jasper Paauw die in de hoek scoorde. Ook deze lastige conversie ging niet tussen de doelpalen door. Alkmaar zette alles op alles om nog een paar try’s te scoren, maar zonder succes. De wedstrijd eindigde dan ook met een 35-10 nederlaag.

Na twee verloren wedstrijden staat het eerste van Alkmaar RUFC twaalfde en laatste. De volgende wedstrijd is tegen de koploper in de 2e Klasse Noord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl