Met grijpers en vuilniszakken in de aanslag gingen zaterdag jong en oud op pad om zwerfvuil te verzamelen. Door het hele land werden op verschillende locaties opruimacties op touw gezet in het kader van 'WorldCleanup-day'.  Zo ook in Alkmaar.

Annabel Moreno is één van de initiatiefnemers en meldde haar actie aan via WorldCleanUp.nl.  Dat leverde haar zaterdag 21 paar helpende handen om zwerfvuil in park Oosterhout te verzamelen. Ook bezocht de opruimploeg de buurten Rochdale, Overdie, Emmakwartier en de binnenstad. "Van de gemeente hadden we spullen in bruikleen gekregen om het vuil ophalen iets te vergemakkelijken, daar waren we zeker wel blij mee."

Onder het genot van een prachtige nazomerzon schuimden ze de straten en plantsoenen af. "Uiteindelijk hebben we in vier uurtjes tijd 25 vuilniszakken zwerfafval van de straten gehaald!"

Moreno is dik tevreden over de vangst, hoewel dit natuurlijk ook een beetje dubbel is. "Ongelofelijk hoeveel troep de mensen gewoon op de straat gooien."

Na het succes van deze opruimdag heeft Moreno al zin in de WorldCleanUp-day volgend jaar. "Op naar volgend jaar! En natuurlijk hopen we dan op nog veel meer aanmeldingen."
Pin It
Bekeken: 2096x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/