Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De 11-jarige Thalissa Wijkstra uit Alkmaar zoekt hulp. Ze heeft 3.000 euro nodig voor haar reis naar Tokio. Daar mag ze in december mee doen aan het Wereld kampioenschap Trampoline voor de jeugd, vertelt ze tegen mediapartner NH Nieuws. Geselecteerd is de regerend Nederlands kampioene al, maar een ticket kan ze niet betalen.

Thalissa is bijna dagelijks te vinden op de trampoline in sporthal De Meent bij haar club Triffis. De getalenteerde Alkmaarse werd afgelopen juni in Rotterdam voor de derde keer Nederlands kampioene in haar leeftijdsklasse. En ze is nu ook nog eens geselecteerd voor het WK in Tokio.

"Ik train zes keer in de week, dertien uur in de week", verklaart Thalissa haar succes. "Ik kan gewoon lekker vliegen en vrij zijn", omschrijft ze haar gevoel bij het trampolinespringen. Dat ze mee mag doen met het WK is volgens haar trainer belangrijk voor de verdere ontwikkeling van zijn pupil.

"Thalissa is echt wel een van de grotere talenten in Nederland. Het zou goed zijn als ze zich met de internationale top kan gaan meten", stelt trainer Sven Mooij. "Nu nog zorgen dat het financieel gaat lukken." Want daar wringt de schoen.

Er is 3.000 euro nodig voor Thalissa's reis naar Japan. Geld dat haar familie niet heeft. Daarom is er een sponsorwebsite voor haar gemaakt waar gedoneerd kan worden en trok haar beste vriendinnetje bij NH Nieuws aan de bel.

"Ik heb naar nieuwszenders een berichtje gestuurd of ze willen helpen", vertelt Nina van der Kolk (12) uit Egmond aan Zee. "Ook heb ik cupcakes gebakken en verkocht en lege flessen opgehaald." Daarmee heeft ze een paar honderd euro bij elkaar gesprokkeld. "Maar dat is nog niet genoeg."

Het WK Trampolinespringen in Tokio begint eind november. Namens Triffis Alkmaar worden vijf sporters afgevaardigd. Niamh Slattery (19) uit Heiloo en Roel Teillers (21) uit Oostzaan bij het WK senioren. Aansluitend is het WK junioren. Daar doen naast Thalissa ook Jordy Mol (17) uit Nibbixwoud en Lina Uljee (12) uit Alkmaar aan mee.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl