De Plastic Politie van het Alkmaarse buurthuis ’t Ambacht ging al regelmatig op pad om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Maar nu de jonge 'agenten' via Stadswerk072 aangesloten zijn bij het programma Schoon Belonen van Nederland Schoon, sparen ze met hun acties meteen voor een zelfgekozen doel. Vrijdag was de kick-off.

De Plastic Politie bestaat uit zo’n twintig kinderen verkleed als politieagentjes.
Initiatiefneemsters Marjan en Debby organiseren voor hen al geruime tijd opruimacties in de Alkmaarse wijk ’t Rak. Sinds vrijdag sparen ze dankzij Schoon Belonen voor een zelfgekozen doel door een jaar lang elke twee maanden een opruimactie te houden. En wat ze graag willen hebben is een speeltoestel.

‘t Ambacht zoekt nog politieagentjes. Meer informatie vinden en aanmelden kan op ambachtalkmaar.nl/home/Plastic-politie/.

Schoon Belonen is hét spaarprogramma voor scholen, wijkcentra en verenigingen. Met opruimacties sparen de organisaties voor een zelfgekozen doel. Nederland Schoon stelt (promotie)materialen beschikbaar. Meer over het spaarprogramma staat op stadswerk072.nl/schoon-belonen.
Bekeken: 1937x