Tussen maandag 23 september en vrijdag 28 september is de N246 tussen de Prinses Amaliabrug en Fort Markenbinnen tussen 20:00 en 05:00 uur afgesloten vanwege werkzaamheden. Na dat weekend is de weg 's nachts opnieuw dicht van maandag 30 september tot en met zaterdag 5 oktober. Overdag geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur langs het traject waaraan wordt gewerkt.

Doorgaand verkeer kan tijdens de nachtelijke werkzaamheden omrijden via de A7 of de A9. Markenbinnen en de Markervaart blijven tijdens de werkzaamheden vanuit het noorden bereikbaar. Het fietspad blijft sowieso open.

De renovatie is onderdeel van Fase 4 van de grootschalige herinrichting van de N246. Fase 3, de vervanging van de Prinses Amaliabrug, is onlangs voltooid. Vorige week donderdag werd de nieuwe brug feestelijk geopend door gedeputeerde Adnan Tekin. Meer dan 100 inwoners van Westknollendam waren hierbij aanwezig. De provincie hield het feest met name voor hen, omdat zij het meeste last hadden van de werkzaamheden. Tekin dankte de bewoners dan ook voor hun geduld en begrip.
Bekeken: 2534x