Alkmaar Centraal


Het weekend van 20 tot en met 22 september maakt Alkmaar kennis met de beroemde Zuid-Amerikaanse dans: de tango. Tango à la Carte is een internationaal tango-evenement dat door de Alkmaarse tango-stichting TangoArt naar de stad wordt gehaald. Tegelijkertijd viert de stichting haar 20-jarig jubileum.

Wie nieuwsgierig naar de beroemde dans is kan op zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur terecht in de Grote Kerk tijdens het Open Huis. Crista en José Luis van ‘Luz de Luna’, bekend van de dansschool voor Argentijnse tango in Alkmaar, geven gratis les aan beginners. Iedereen mag meedoen. Ervaren tango-dansers kunnen workshops volgen.

Er is deze dag ook een markt in de kerk, met tango-verwante artikelen, zoals kleding en schoenen, maar ook tekeningen en schilderijen. Wie zere voeten krijgt kan terecht bij een masseur. Om 16:00 uur begint de salon.

Zaterdagavond begint de 'Noche de Tango' in het schip van de kerk en kan er tot 24:00 uur gedanst worden op de muziek van DJ 'El Fresco' en het orkest Zárate. Bettie Bolks en Roel de Vrijer laten zien hoe het moet tijdens hun dansdemonstratie.

Op vrijdagavond 20 september en zondagmiddag 22 september zijn er salons in de Pleinzaal in TAQA Theater de Vest en in de Waterkant aan de Kanaaldijk.
Kijk voor meer informatie op de website van TangoArt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl