Alkmaar Centraal


Bij het Johan Cruijffcourt aan de Johanna Naberstraat in Daalmeer is niet zoveel overlast als Willem Peters van BAS vermoedt. Tenminste, dat laat het Alkmaarse college weten bij het beantwoorden van vragen daarover. Ook is er volgens het college voldoende toezicht.

Peters stelde vragen aan het college omdat omwonenden van het trapveldje overlast ervaren, zoals van zwerfafval en herrie van hangjeugd . Volgens Peters zou meer toezicht soelaas kunnen bieden. En prullenbakken.

Toezicht is er volgens het college al, handhaving is sinds december 96 keer langs geweest op verschillende dagen en tijdstippen en trof vooral voetballende kinderen en pubers aan. Ook de wijkagent neemt regelmatig een kijkje bij het trapveldje, houdt wekelijks spreekuur in de wijk en werkt nauw samen met de gebiedsconsulent.

Het college heeft ook bij de politie nagevraagd hoe vaak een melding gemaakt wordt voor het Cruijffcourt. De politie kreeg sinds juli vorig jaar 45 meldingen binnen voor onder andere overlast door jeugd, drugs en alcohol, zwervers, vuurwerk en geluidshinder. Maar niet alle meldingen zijn toe te dichten aan het voetbalveldje, de lijst bevat namelijk alle meldingen voor de Johanna Naberstraat, waar ook het winkelcentrum, wijkcentrum en de bovenwoningen bij horen.

De huidige werkwijze van samenwerking lijkt het college daarom afdoende, wel wil het college de sportcoach meer betrekken bij de ervaren overlast. "De sinds kort betrokken sport coach van Sport Z is twee dagdelen per week aanwezig op het Cruijffcourt om met de jeugd te voetballen. We vragen hem hierin een rol te spelen," schrijf het college in reactie op de vragen van BAS.

Het zwerfafval tegengaan door meer afvalbakken te plaatsen wil het college wel overwegen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl