Alkmaar Centraal


Samen met dertien andere centrumgemeenten is Alkmaar geselecteerd om mee te doen aan het Actieplan dak- en thuisloze jongeren. Vorige week lanceerde staatssecretaris Paul Blokhuis het programma om de groeiende daklozenproblematiek onder jongeren het hoofd te bieden. In Nederland leven ongeveer 10.700 jongeren op straat.

De pilot legt niet alleen de knelpunten in de keten bloot, waar dakloze jongeren vaak tegenaan lopen, maar worden vervolgens ook aangepakt. "De staatssecretaris heeft gemeenten op het hart gedrukt dat als regels in de weg staan bij de beste oplossing, hij daar werk van gaat maken," schrijft wethouder Marcel van Zon.

De nadruk komt vooral te liggen op het voorkomen van nieuwe dak- en thuisloze jongeren, maar de jongeren die al dakloos zijn kunnen rekenen op schuldhulp, scholing, opvang en wonen. Tijdens de pilot volgen vijf jongeren in iedere gemeente een bijzonder maatwerktraject.  "De maatwerkplannen van deze vijf jongeren helpen om een beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is voor dak- en thuisloze jongeren," vervolgt de wethouder.

Uiteindelijk dienen alle maatwerkvoorbeelden en oplossingen van de deelnemende jongeren als basis voor de hulp aan alle dak- en thuisloze jongeren.

De Alkmaarse gemeenteraad moet nog een beslissing nemen over de actieplannen van wethouder Van Zon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl