Zaterdag 14 september wordt in de lighallen van Museum Broekerveiling MoxCon 2019 georganiseerd, een grote conventie voor liefhebbers van bord-, kaart- en verzamelspellen. Grote spelmakers tonen hun nieuwste spellen, spelontwerpers nodigen je uit om hun spel te spelen, er zijn miniatuur speelvelden en nog veel meer.

Op MoxCon zijn onder andere 999Games, Sunny Games, White Goblin en Smart Games, Asmodee, Tactic/Selecta en H.O.T. vertegenwoordigd. Er zijn spelmakers waarmee je kan spelen, zoals de bedenkers van Max de Kat en Rifugio.

Speelotheek de Zusjes uit Heerhugowaard laat zien wat pedagogisch verantwoord spelen precies inhoudt, Game Card Tokens showt prachtige artwork op speelkaartformaat en Dungeons & Dragons en Magic-spelers kunnen hun hart ophalen.

Er zullen cosplay- en larp-personages rondlopen en natuurlijk ben je zelf ook welkom om je te verkleden. Daarvoor kun je terecht bij Maskerade Kledingverhuur, maar ook ArrrFantasy, dat handgemaakte leren producten verkoopt, van tassen voor dagelijks gebruik tot complete harnassen.

MoxCon duurt van 10:00 tot 18:00 uur en toegang is gratis. Meer op facebook.com/MoxCon/. (foto: Facebook / MoxCon)
Pin It
Bekeken: 2653x
https://ee.itk.ac.id/data/