Alkmaar Centraal


"We gaan er een feest van maken", zo had Joeri Stoop al aangekondigd. En dat is precies wat het zondag werd; een wielerfestijn. Voor het eerst sinds 1991 werd Oudorp weer ondergedompeld in een warm sportief bad dat ondanks het gebrek aan ervaring bij organisator Stoop uitstekend georganiseerd bleek.

Ook oud-organisator Rein Jagtenberg, nu erevoorzitter van de stichting, is weer bij organisatie betrokken en genoot zondag zichtbaar van de terugkomst van de ronde waarvan de start en finish nog steeds pal tegenover zijn huis bevindt. "Als je naar boven kijkt dan zie je haken nog tussen die ramen waar toen het spandoek over de weg gespannen was".

Uiteindelijk bleek Rick van Breda de winnaar  van de Ronde van Oudorp, editie 2019. "Een onwijs mooie koers. Ik ben blij dat ik deze heb bij kunnen zetten", aldus de 29 jarige renner uit Den Helder. De organisatie van de ronde heeft al laten weten er een jaarlijks evenement van te willen maken. Alkmaar centraal fotograaf Rob Wokke maakte een fotoserie die op onze Facebookpagina te zien is. (foto's: Rob Wokke)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl