Tot nu toe hebben negen Alkmaarse ondernemers een schadeclaim ingediend vanwege EK Wielrennen. Dat laat de gemeente weten aan het NHD. De negen menen inkomstenderving te hebben geleden, omdat hun winkel slecht bereikbaar was gedurende het lange weekend. Mogelijk komen er nog meer schadeclaims bij, de link naar de website waar deze ingediend kunnen worden circuleert onder de winkeliers.

De gemeente geeft de namen van de winkeliers die inkomstenverlies claimen niet prijs, maar daaronder vallen in ieder geval Tune In, gevestigd aan de Laat, en Christy’s Rock Fashion in de Huigbrouwerstraat. Trelò Shoes, ook in het smalle straatje, heeft een claim aangekondigd. Met name in de Huigbrouwerstraat konden winkeliers niet veel anders doen dan tijdens de wedstrijden maar dicht blijven, maar ook zaken in de Langestraat geven volgens het NHD aan zo goed als geen omzet te hebben gedraaid.

Ambtenaren hebben het omzetverlies vooralsnog als ’ondernemersrisico’ bestempeld. Wethouder Pieter Dijkman stelt voor dat de gemeent in de toekomst grote evenementen organiseert en financiert samen met ondernemers, bijvoorbeeld via een op te richten ondernemersfonds.
Pin It
Bekeken: 4084x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/