Alkmaar Centraal


In de voetsporen van boekenschrijver en natuurbeschermer John Muir? In de Schoorlse Duinen kan dat op 28 september tijdens de Muir Trek. Een zwerftocht door het duingebied waarbij deelnemers op een speciale manier de natuur ervaren. Net zoals John Muir dat een eeuw geleden in Amerika deed.

Onder begeleiding Patricia van Lieshout van Staatsbosbeheer gaat de groep op pad. “Vlak voor zonsopgang word je gewekt. Na het pakken van de dagrugzak ga je op pad. De route staat niet vast, en gisteren en morgen bestaan even niet. Je wandelt in het hier en nu, dicht bij jezelf en vol overgave, net als John Muir dat deed. We eten wanneer we trek hebben, rusten wanneer we moe zijn”, aldus de begeleidster.

De route gaat over de toppen van de duinen en door de dalen, dwars door het mulle zand. Na zonsondergang komt het gezelschap terug op het punt waar de tocht is gestart. De activiteit start op vrijdag 27 september om 19.00 uur. Na een kennismaking met de andere deelnemers en aanvullende informatie is er een avondactiviteit in het duin. De volgende ochtend begint de Muir Trek.

De Muir Trek is geïnspireerd op de boeken en het leven van John Muir, een Schots-Amerikaans natuurvorser, schrijver en natuurbeschermer (1838-1914). Deze bijzondere tweedaagse activiteit is voor iedereen die nieuwsgierig is of verlangt naar een bijzondere dag in de natuur.

Deelnemen kost 195 euro all-in, dit is exclusief de overnachting van 27 op 28 september. Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum aantal deelnemers is tien. Opgeven kan via de website van Staatsbosbeheer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl