Alkmaar Centraal


Ziggo-abonnees in Driehuizen, Zuidschermer en De Woude kampen al sinds vrijdag met een storing. Dinsdagochtend kregen ze per sms melding dat de storing was verholpen maar dat bleek niet zo te zijn, meldt het NHD. 's Middags werd het bericht opgevolgd met de melding dat het nog wel een paar extra dagen ging duren voordat de storing was verholpen.

Maandag pas werd voor abonnees duidelijk wat er mis was; een aannemer had een glasvezelkabel kapot gemaakt tijdens graafwerkzaamheden. Opmerkelijk genoeg zou de schade zich bevinden onder een betonnen silo. En schijnbaar is het niet zo eenvoudig  om een tijdelijke omleiding aan te leggen. Maar hoe dat nou precies zit blijft een mysterie, want Ziggo is onbereikbaar of men wordt na lange tijd aan de lijn hangen alsnog niks wijzer. Dat is wat de gedupeerden vooral stoort volgens het NHD.

Natuurlijk is er ook onvrede over het gebrek aan televisie, internet of vaste telefoon. En in Driehuizen is iedereen de klos, want daar is geen KPN-kabel. Vooral ondernemers balen, ze vrezen inkomstenderving. Een oplossing is de mobiele telefoon tot hotspot maken, zodat er toch nog iets gedaan kan worden. Gek genoeg in West-Graftdijk werkt alles wel gewoon.

Maar zo hier en daar wordt toch ook de charme (her)ontdekt van een simpeler, stiller, digiloos leven. Mensen gaan bij elkaar langs op de koffie en om spelletjes te doen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl