Alkmaar Centraal


Prachtige beelden leverde het op: de elite-mannen op de slotdag van het Europese kampioenschap Wielrennen in Alkmaar. De Italiaan Elia Viviani ging na een zinderende rit met de titel er vandoor, met de Belg Yves Lampaert in zijn kielzog. Brons ging naar de Duitse Pascal Ackermann, nadat hij door zijn concurrenten afgetroefd werd.

Hoewel de Nederlanders zondag naast de medailles grepen, voerde Oranje de boventoon tijdens dit EK. In totaal gingen er vijf titels naar 'onze' ploeg, plus twee zilveren en drie bronzen medailles. Italië volgde met vier overwinningen, één keer zilver en vier keer brons.

Pieter Dijkman kijkt terug op een top evenement: "Als wethouder sport en economie én als inwoner van Alkmaar ben ik super trots op hoe het EK is verlopen met ongekende publieksaantallen. Het heeft alle verwachtingen overtroffen met veel Nederlands succes."

Alkmaar heeft zijn visitekaartje afgegeven en daar is de wethouder bijzonder trots op. "Het EK heeft Alkmaar en de regio in heel Europa fantastisch op de kaart gezet! Ook grote complimenten voor de uitvoerende organisatie en de onvermoeibare inzet van de vele honderden enthousiaste vrijwilligers.”

Wielrenner en EK-ambassadeur Laurens ten Dam is het met de wethouder eens: “Hollandser krijg je het niet, met de kaasmarkt, de molens, het landschap.”

Hoewel de NOS geen live-beelden liet zien op televisie, deed de Vlaamse zender dat wel. Het zalvende accent alleen al was om van te genieten. Met 'Amai die kasseien zijn een monument' en 'wat een prachtige stad' en weetjes zoals 'Alkmaarders noemen zich hier kaaskoppen' spraken de Vlaamse commentatoren vol lof over onze stad, de sfeer, het parcours en de organisatie. De NOS was via de live-stream wel vrij kritisch. Delen van het parcours zouden te smal zijn, er waren teveel drempels en er zouden hier daar obstakels te dicht langs de weg staan.

Vooraf werd vooral online veel geklaagd over de komst van het EK Wielrennen naar Alkmaar - "de stad zit op slot" - maar tijdens de wedstrijden was van al dat geklaag weinig te merken. Liefhebbers, maar ook mensen die nieuwsgierig waren naar het mediacircus dat voor hun deur voltrok, stonden langs het parcours te genieten of zaten, gewapend met koelbox en tuinstoel, op de eerste rij. (foto: UEC)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl