Alkmaar Centraal


De perikelen rondom de Leeghwaterbrug hebben de Tweede Kamer bereikt. VVD-kamerleden Heerema en Dijkstra hebben kamervragen gesteld aan minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in de hoop dat zij ingrijpt om de problemen rond de brug vlot te trekken.

De frustraties over de brug begonnen bij de lokale VVD-fractie en escaleerde via de provinciale naar de Haagse partijgenoten, laat NHD weten. Kamerlid Heerema is als oud-fractievoorzitter van de Alkmaarse VVD bekend met de Leeghwaterbrug-soap en wil dat partijgenoot Van Nieuwenhuizen dat ook is.

De kamerleden hebben de vraag gesteld of de minister ervan doordrongen is hoe belangrijk deze verkeersader voor Noord-Holland is en dat deze momenteel de lijst van de Top 10 Files van de ANWB aanvoert.

De vertraging is nu opgelopen tot een jaar en loopt in de papieren. Niet alleen voor de projecteigenaren, maar ook voor bedrijven. Dagelijks raakt deze belangrijke verkeersader verstopt en leidt tot economische schade in het bedrijfsleven. De VVD wil van de minister weten of de schade verhaald kan worden. Gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland wilde vorige week hier nog niets over zeggen.

Ook mag de minister antwoord geven op de vraag wanneer de brug nu écht klaar is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl