Al heel wat jaren probeert speeltuin 't Span in Daalmeer uit te breiden. Hiermee wil 't Span een speelplek maken voor oudere kinderen, toevoegen van een waterelement en het terrein meer geschikt maken voor mindervalide kinderen. Maar van een juichende stemming is bij 't Span nog geen sprake.

"Het is een beetje dubbel" zegt speeltuinmedewerker Mica Biesboer. "We zijn blij met de uitbreiding, maar we willen eerst de voorwaarden zien die de gemeente eraan hangt". Ze doelt op de aangepaste sluitingstijden die de gemeente wil invoeren om zo het buurtkarakter van de speeltuin te behouden. De speeltuin is dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur geopend, maar de gemeente wil dat na de uitbreiding de speeltuin tussen de middag dicht gaat. Ook op zondagochtend moet de speeltuin dicht.

"We krijgen van onze klanten te horen dat het juist zo prettig is dat we de hele dag open zijn. Veel komen hier tijdens de lunchpauze spelen en een broodje eten. Rond het middaguur sluiten willen we absoluut niet. Dat hebben we ook zo met de gemeente besproken."

Daarbij vreest Biesbor dat het lastig wordt om vrijwilligers te vinden die twee keer per dag de speeltuin willen openen.  "Die zeggen dat ze dan hier ook niet veel meer  te zoeken hebben. En we hebben al niet veel vrijwilligers."

Het bestuur van de speeltuin komt na de zomer bijeen om de uitbreiding en vooral de voorwaarden die de gemeente stelt te bespreken. "Wij moeten het echt gaan bespreken of we daarmee akkoord gaan en of we daardoor wel kunnen blijven bestaan. Dat is namelijk ook heel belangrijk," zegt de speeltuinmedewerker. "Pas na de vakantie weten we wat we gaan doen." (Foto: archief)
Pin It
Bekeken: 5321x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/