Alkmaar Centraal


Maandagmiddag werd op het plein voor het Centraal Station één van de eerste zichtbare vormen van citydressing rondom het EK Wielrennen in Alkmaar onthuld: een metershoge EK-fiets. De metershoge 3D versie van het logo dat al in diverse uitingen terug te vinden is, is zeker een 'eyecatcher'.

"Jullie weten waar de kleur geel voor staat toch?" vraagt algemeen directeur Alkmaar Sport Vincent Thijssen de aanwezigen. "Inderdaad, dat staat voor kaas." Thijssen onthulde de fiets samen met wethouder Sport Pieter Dijkman, die er ook mee in zijn nopjes is. "Hij staat hier mooi zeg, lekker in het zicht."

Het gevaarte is vijf meter lang en drie meter hoog en is 'officieel goedgekeurd' door de Europese wielerbond UEC, want uiteraard is alle vormgeving rond het EK goed beschermd. "We moesten het logo na het ontwerp eerst laten goedkeuren omdat we er natuurlijk een Alkmaars tintje aan wilden geven, vandaar de toren en de kleur geel.", aldus Thijssen. "De kleuren rood, wit en blauw staan voor Nederland."

In aanloop naar het EK Wielrennen wordt de stad de komende weken nog verder aangekleed met onder meer banners en banieren waarop het evenement groots wordt gepromoot.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl