Alkmaar Centraal


Van donderdag 25 tot en met maandag 29 juli wordt Victorie Sail 2019 gehouden in Alkmaar. De historische stad, met zijn lange waterrijke geschiedenis, wordt decor voor een unieke collectie van 200 historische binnenschepen. Al op maandag, dinsdag en woensdag zullen schepen Alkmaar binnen varen, maar de meeste komen donderdag aan.

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld, is erin geslaagd deze reünie naar Alkmaar te halen. Niet in de laatste plaats omdat de historische stad centraal ligt aan het Noordhollandsch Kanaal, waarvan de aanleg 100 jaar geleden startte.

Op donderdag zal de intocht vanaf 10:00 uur starten met rond 12:00 uur een konvooi van 40 schepen. Om 16.00 uur vaart het verenigingsschip Terra Nova binnen voor de officiële opening van Victorie Sail, die in de stad goed te horen zal zijn. Tot en met de uittocht op 29 juli kunnen de schepen van dichtbij, en van 11:00 tot 17:00 uur ook van binnen, bezichtigd worden.

Verder zijn er diverse activiteiten, zoals expositie van maritieme ambachten, een maritieme markt, optredens van shantykoren, suppen, een stadswandeling, een workshop tekenen en kinderactiviteiten. Maar denk ook aan alle andere activiteiten in de stad zoals Zomer op het Plein en side-events van het aankomende EK Wielrennen.

Op vier plekken in de stad zijn er van 10:00 tot 20:00 uur informatiepunten voor Victorie Sail en het Historisch Bedrijfsvaartuig heeft een eigen informatiepunt in het Victoriepark. Meer informatie is ook te vinden op victoriesailalkmaar.nl. (foto: Roosmarijn Blok)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl