Niemand minder dan de rasechte Alkmaarse én meervoudig wereldkampioene bankdrukken Brenda van der Meulen opent vrijdag 5 juli de kaasmarkt.

Sportwethouder Pieter Dijkman ontvangt de sportvrouw samen met haar gasten eerst op het Stadhuis. Daarna gaat het gezelschap naar het Waagplein, waar Brenda om 10:00 uur de traditionele kaasbel zal luiden.

Brenda van der Meulen van krachtsportvereniging SSS is in Japan twee keer wereldkampioen bankdrukken geworden. Zij drukte in beide finales 205 kilogram omhoog. Het Nederlands record, dat ook in handen is van de Alkmaarse, staat op maar liefst 215 kilo.

In Tokio won Van der Meulen eerst de wereldtitel bij de masters 1 in de leeftijdscategorie 40-50 jaar. Daarna won ze ook de gewichtsklasse boven 84 kilo voor senioren.
Pin It
Bekeken: 2728x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/