Op een van de grootste Europese schermtoernooien voor jeugd klonk afgelopen weekend het Wilhelmus. In een snikhete schermzaal in Parijs wist de 11-jarige Lotte Dammroff van HollandSchermen Alkmaar / Heemstede iedere floret schermster in haar leeftijdsklasse te verslaan. In dezelfde categorie werden de Alkmaarse meiden Talitha Sluman netjes 12e en Eddy Hanique 21e. Bij de jongens tot 12 jaar werd Jonas Moerbeek knap 11e.

Het hoogtepunt voor Lotte was eigenlijk niet de finale, maar de kwartfinale, waarin ze tegenover de gedoodverfde favoriet uitkwam. De Italiaanse is ongeslagen, maar het werd een "knetterende partij" waarbij Lotte's ouders nauwelijks nog durfden te kijken. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd, nam Lotte voorsprong en won uiteindelijk onder luid gejuich van clubgenoten, familie en coach met 8-4.

Daarna versloeg de kersverse nationaal kampioen onder de benjamins zowel in de halve als hele finale haar tegenstanders met grote overmacht. Nooit eerder won een lid van de schermvereniging goud op dit toernooi. De prijzen waren een enorme beker en een nieuwe floret.

Trainer Marijn de Jong was trots op de prestaties van zijn benjamins, in het bijzonder Lotte. “Ze deed vandaag zo ongeveer alles goed."
Bekeken: 2859x